Hvalpeliste

Har du spørgsmål vedr. hvalpekøb, så tøv ikke med at kontakte  hvalpeanvisning@schapendoes.dk. Det kan være spørgsmål om racen, om hvalpecertifikater eller noget helt tredje. Brug hanhundelisten og hvis der ønskes yderligere oplysninger om forældredyrene, kan de opsøges via hundeweb - som kræver medlemskab af Dansk Kennel Klub (DKK) - eller tag kontakt til den enkelte opdrætter via link på hvalpelisten. Vi anbefaler også at kommende hundeejere bruger tid på at sætte sig ind i hvad det betyder at have hund. Klik her for at få gode råd og vejledning fra DKK. Og kan man få en aftale om at besøge opdrætteren og opdrætteren kan se hvalpekøberen an, så kan det være en gevinst for det kommende samarbejde !

Send oplysninger til hvalpeliste:

Som medlem af Dansk Schapendoes Klub, har danske opdrættere mulighed for at sætte oplysninger om parringer og hvalpefødsler på klubbens hjemmeside.
Hvalpeanviser skal ALTID have oplysninger via udfyldt blanket. Se DIVERSE SKEMAER. Supplerende oplysninger (fx. fotos af han og tæve) sendes via e-mail. Oplysninger modtages KUN til hvalpelisten via skema. Følg instruktionen som ligger i det pågældende skema.

 

HVALPE

Medlemmer af Dansk Schapendoes Klub kan få vist info om hvalpefødsel på hvalpelisten. Klubbens avlsudvalg vejleder forinden om parring. Husk at give besked når hvalpene er solgt, så de kan tages af listen.

 

Der er flere hvalpe på vej, men vær tålmodig. Man kan med fordel allerede nu kontakte de opdrættere som har planlagt parring i 2021 med henblik på at blive skrevet op til en hvalp. Se opslag herunder. 

Husk også som hvalpekøber at blive slettet igen af eventuelle ventelister.

Hvalpelisten er opdateret 1.maj 2021.

PARRING

Klubbens avlsudvalg (ASU) vejleder opdrætter om valg at han og tæve inden parring finder sted, således at vi får de best mulige hvalpe. Der kan være forskellige årsager til at opdrætter ikke følger avlsvejledningen. Tag venligst kontakt til opdrætter for yderligere informationer i de tilfælde hvor der i opslaget står "Godkendt af ASU: Nej".

NB: oplysninger om parringer fjernes 3 uger efter forventet fødsel.

Hold øje med hjemmesiden. Der er flere parringer på vej :-)

PLANLAGTE PARRINGER

Oplysninger vises gratis på hvalpelisten hvis du er medlem af DSK og planlægger parring indenfor det kommende år. Brug link til at oplyse om planlagt parring. Klik HER. For avlsvejledning tages kontakt til avlsudvalget (ASU)  via skema. Klik HER.

 ----------------------------------------------------------------------------------
Opdrætter: Kennel Fanica
Inge Bysted
Hornumkærvej 18, 7140 Stouby
TLF: +45 4156 1589
Web-adresse: www.fanica.dk
Mailadresse: kennelfanica@gmail.com
Stambogsnr og navn, tæve:
DK 04576/2016 Fanica Dejlige Ynno Dorthea
Er blevet vejledt af ASU: Nej, ikke endnu

 ----------------------------------------------------------------------------------
Opdrætter: Kennel Camagis
Birgitte Vilstrup Jørgensen
Ø.Høgildvej 8, 7400 Herning
TLF: +45 2993 9714
Web-adresse: www.camagi.dk
Mailadresse: kennelcamagis@gmail.com

Stambogsnr og navn, tæve:
DK11672/2017 Camagis Jewa
Er blevet vejledt af ASU: Ja

 ----------------------------------------------------------------------------------
Opdrætter: Kennel Hotdoes
Charlotte Zachariasen,
Gyvelvej 11, 9500 Hobro
TLF +45 2340 9733
Mailadresse: : lotte.potte@gmail.com
Web-adresse: www.kennelhotdoes.dk

Stambogsnr og navn, tæve:
DK01500/2017 Hala
Er blevet vejledt af ASU:  Nej, ikke endnu

Omplaceringer

Dansk Schapendoes Klub er også behjælpelige i forbindelse med omplaceringer. Formidling af oplysninger kan ske via klubbens hjemmeside. Kontakt hvalpeanviser. Det er gratis at lægge oplysninger om omplacering på hjemmesiden, dog skal man være medlem af Dansk Schapendoes Klub. Der findes ikke en formular til indsendelse af oplysninger ved omplacering. I sådanne tilfælde ønsker hvalpeanviseren, at oplysniger sendes i en mail. Angiv venligst baggrund for omplacering samt hvor vidt opdrætter er blevet kontaktet.

Er du interesseret i en omplaceringshund, så kan du med fordel tage kontakt direkte til de enkelte kenneler, da de i videst muligt omfang selv finder frem til den nye familie. Derfor er det kun sjældent en omplaceringshund kommer til hvalpeanviserens kendskab. Men man må altid gerne henvende sig til hvalpeanviseren, hvis man ønsker at komme i betragtning.

Hjemsendelse, hjemmearbejde og restriktioner udfordrer lige nu familierne, som skal på arbejde, og må efterlade hunden alene hjemme i mange timer. Aktuelt har klubbens hvalpeanviser 2 omplaceringer. 2 sunde og raske schapendoes, som skal have et nyt hjem.

Jeg vil primært have henvendelser fra hundemennesker som har eller har haft en hyrdehund (gerne en Schapendoes), og som har en vis erfaring. Når man omplacerer, kan der erfaringsmæssigt dukke flere udfordringer op end blot det med at kunne være alene hjemme. Også samspillet med andre mennesker eller hunde kan være et problem, og den slags udfordringer, skal man kunne støtte hunden i at overvinde.

Der vil altid være en prøvetid. Den kan fx være på 4 uger. Der vil også være et eller flere besøg, førend man inddrager hunden i familien. I det ene tilfælde må der gerne være en anden Schapendoes i hjemmet. Det vil måske kunne være en støtte. Alternativt et hjem, hvor den aldrig bliver ladt alene hjemme.  I det andet tilfælde vil en kat kunne give selskab. Begge er tæver, som allerede har gennemgået en del træning, som man skal kunne følge op på.

Send en mail til hvalpeanvisning@schapendoes.dk. Jeg skal kende jeres baggrund for at kunne tage en omplaceringshund,om I har hund eller kat i forvejen, hvor I bor i landet, og om i bor i hus med have, om der er børn eller børnebørn, om i arbejder hjemme eller er pensionister osv. For den ene aktuelle omplacering, vil man blive foretrukket, hvis man har en hyrdehund/Schapendoes i forvejen, og hvis man er pensionist eller på anden måde kan bekræfte, at hunden ikke vil blive ladt alene hjemme i mange timer hver dag.

Alle vil få svar. Og hvis I ikke kan være et match i første omgang, så vil jeg gerne vende tilbage, hvis der senere bliver brug for jeres hjælp. Der kommer af og til omplaceringer, som vha. tidligere henvendelser, ikke bliver sat på hjemmesiden.
Tøv ikke med at kontakte mig, hvis du mener, du kan hjælpe. Ring eller skriv til mig.
 

Mvh hvalpeanviseren/

Merethe Winther

Hvalpeanviser skal ALTID have oplysninger via blanket medens supplerende oplysninger kan sendes via e-mail. Se DIVERSE SKEMAER.

OBS: Al henvendelse til avlsudvalget  skal ske pr. mail eller på særskilt blanket.

Planlægges parring indenfor det kommende år ???
Brug link til at oplyse om planlagt parring. Klik HER. For avlsvejledning tages kontakt til avlsudvalget (ASU)  via skema. Klik HER.

 

Send oplysninger om parring  ved at udfylde formularen.  Følgende oplysninger medtages:

 • Opdrætterens navn, adresse og evt. kennelnavn
 • Hjemmeside, mailadresse og telefonnummer
 • Han: Stambogsnavn
 • Tæve: Stambogsnavn
 • Parring: dato eller uge
 • Forventet fødsel: dato eller uge
 • Godkendt af ASU: Ja/nej

Klik her for at udfylde formularen PARRING

Ved fødsel rettes igen henvendelse til hvalpeanviser med relevante oplysninger via en ny formular, hvis man ønsker oplysninger om hvalpe på hvalpelisten. Der skal kun betales een gang for oprettelse på hvalpelisten.

Send oplysninger om hvalpefødsel  ved at udfylde formularen. Følgende oplysninger medtages :

 • Opdrætteren navn, adresse og evt. kennelnavn
 • Hjemmeside, mailadresse og telefonnummer
 • Han: Stambogsnavn
 • Tæve: Stambogsnavn
 • Fødsel: dato
 • Salgsklare: dato
 • antal hanner/tæver
 • Godkendt af ASU (ja/nej)

Klik her for at udfylde formularen HVALPEFØDSEL

Ønskes kvittering for modtagelse af formular:  Du skal bede om det i formularen under "bemærkninger" og du skal huske at oplyse en e-mail-adresse. Modtager du IKKE en mail, bedes du kontakte  hvalpeanviseren via dennes mailadresse. Der kommer ikke automatisk en kvittering pr. e-mail.