Lydighed

Schapendoes'en elsker det og man bliver aldrig færdig med at træne de små detaljer, som gør at man bliver bedre og bedre .....

Lydighed
Lydighed er en hundesport hvor hund og fører udfører en række fastlagte øvelser. Det kan f.eks. være indkald hvor hunden lærer at komme når der bliver kaldt – “lineføring” hvor hunden lærer at gå pænt i line ved siden af føreren – “apport” hvor hunden lærer at hente en bestemt genstand eller “næseprøve” hvor hunden skal finde en genstand med førerens fært på. Lydighed er en sjov aktivitet, der øger samarbejdet med dig og din hund. Målet med lydighed er at få en glad, samarbejdsvillig og opmærksom hund.

DKK Lydighed
I Dansk Kennel Klubs lydighedsprogram (kaldet LP) kan du gå til prøve i 5 klasser. Klasse 1 er den letteste derefter følger klasse 2, 3, championklassen og eliteklassen. I hver klasse er der et bestemt pointtal din hund skal opnå for, at kunne rykke op i en højere klasse. Dommeren giver point efter en skala fra 5-10. Hvis du er rykket op i klasse 3 og har klaret denne klasse 3 gange, bliver din hund Dansk Lydighedschampion. I DKK Lydighed arrangeres mange konkurrencer, f.eks. Danmarksmesterskabet, Årets hund samt mesterskaber i DKK’s kredse.

DCH Lydighed
DcH (Dansk Civil Hundeførerforening) har også et lydighedsprogram, hvor man lærer at arbejde sammen med sin hund. I de første klasser er det ligesom i DKK, basis-indlæring, hvor der i de sværerer klasser i DcH’s program er øvelser hvor hundene skal ud i terrænet og løse opgaver såsom ”rundering” (at finde en person gemt i området), spor m.m. DCH arrangerer også Danmarksmesterskab som du kan kvalificere dig til på mange stævner rundt om i landet.

Årets Lydighedshund i Dansk Schapendoes Klub (DSK)
DSK kårer ved årets afslutning, Årets DKK- og DCH lydighedshund på baggrund af de indsendte resultater – se reglerne under “Resultater DKK"- hhv "Resultater DCH”.