Når valget falder på en Schapendoes ....

…  får du en munter og livlig hund, der bevarer sin glæde for legen gennem hele livet. Den er aktiv uden at være hyperaktiv – når der er ro i hjemmet, er der også ro på den, og den kan ligge og flade fuldstændig ud. Den kræver nogen motion, men tilpasser sig i øvrigt familiens aktivitet. Læs mere om racen. Klik her. En schapendoes står først i fuld pels, når den er omkring to år gammel. Pelsen skal være fin og tør og børstes ca en gang om ugen. Læs mere om pelspleje. Klik her. Alle pelsfarver er tilladt, men sort/grå er hyppigst og det er også ”originalfarven”.

 Men inden man beslutter sig for at købe en Schapendoes, så skal man finde ud af, om det er en race som passer til ens livsstil.  Når beslutningen om at få en schapendoes hvalp er truffet, så sidder I måske stadig med en masse spørgsmål. Hvor er det bedst at købe hvalpen? Hvad skal vi være opmærksomme på hos opdrætter? Skal det helst være en hanhund eller en tæve?

Dansk Schapendoes Klubs hvalpeanviser kan hjælpe med at besvare mange af den slags spørgsmål. Det kan også anbefales at søge råd og vejledning hos DKK. Klik her for at få gode råd fra DKK.
hvalpelisten kan der søges oplysninger om parringer, hvalpe til salg og evt. omplaceringshunde.

Hos DKK er der hjælp at hente i en række vidoeer, hvor du får masser af nyttige oplysninger om, hvad man skal tænke på før, under og efter anskaffelsen af en hund, så anskaffelsen kan blive begyndelsen på 10-15 års positivt samliv – både for dig og for hunden.
Se videoerne på Youtube. Klik på de ønskede titler nedenfor.Det er en hovedfilm på ca. 35 minutter og bonus materialer inddelt i 6 kapitler på i alt 50 minutter.