Udstillings konkurrencer og titler i Dansk Schapendoes Klub

I forbindelse med udregningen af point efter de første udstillinger i år, er vi i UU blevet enige om at ændre på pointsystemet. Ikke alene er det nuværende pointsystemet meget indviklet, men der sker også en skævvridning ved fordelingen af point. Der hvor skævvridningen opstår er når der gives point for cert/reserve cert, så derfor har vi valgt at uddelingen af point for disse. Nederst kan læses vores regler for at vinde titlerne KLBCH  og KLBV.

Det nye pointsystem kommer derfor til at se således ud

 

 

 

Årets Udstillings Schapendoes - Han og Tæve

Den af disse, som opnår flest point, får desuden titel af. Årets Udstillings Schapendoes. Titlen ”Årets Udstillings Schapendoes han og tæve” kan vindes på danske udstillinger, og af danskejede hunde.
Point til ”Årets Udstillings Schapendoes han og tæve” optælles i et kalenderår og offentliggøres efter årets sidste udstilling. Vinderne vil få overrakt en pokal på den følgende generalforsamling. Point til konkurrencen kan opnås i klasserne: junior, mellem, åben, champion og veteranklasse. Klassevinderen får 1 point (det er dog et krav at der er opnået kvalitetsbedømmelsen excellent før der kan opnås point).
I Bedst i Køn Konkurrencen han og tæve gives der:

Exc. 1.vinder: 5 point
Exc. 2.vinder: 4 point
Exc. 3.vinder: 3 point
Exc. 4.vinder: 2 point

Desuden gives point for følgende:

BIR: 10 point
BIM: 7 point 

Ved pointlighed vinder den hund, der har været på færrest udstillinger. Ved fortsat pointlighed vinder den yngste hund.


 

Reglerne for uddeling af point er blevet lavet om, med tilbagevirkende kraft fra d. 01.01.2019


 

 

Årets Udstillings Junior


Point opnås i klasserne baby, hvalp og junior og gives til alle hunde, som opnår enten excellent (Exc) eller særdeles lovende (SL) efter følgende system :
Exc/SL 1.v = 6 point
Exc/SL 2.v = 4 point
Exc/SL 3.v. = 2 point
Exc/SL 4.v + alle med Exc/SL uden placering = 1 point

På vores specialklubudstillinger gives desuden 5 point ekstra til Bedste Baby/ Hvalp/ Junior. Derudover gælder samme regler for pointlighed, optælling, pokal m.m. som beskrevet ovenfor.

 

Årets Udstillings Veteran

Point opnås i Veteranklassen og gives til hunde der opnår bedømmelsen excellent efter følgende system:
Exc. 1.v = 6 point
Exc. 2.v. = 4 point
Exc. 3.v. = 2 point
Exc. 4.v.+ alle med Exc. uden placering = 1 point


Derudover gives yderligere 5 point til "Bedste veteran". Ved pointlighed vil den hund der har deltaget i færrest udstillinger vinde. Hvis fortsat pointlighed vil ældste hund vinde.

 

Klub Udstillings Champion (KLBCH)

Klubchampion er en titel som kan opnås på Dansk Schapendoes Klubs specialklubudstillinger. Et klubcert tildeles vinderen af championklassen i begge køn på vores specialklubudstillinger. Er vinderen allerede KLBCH går klubcertet videre til den næste af de fire placerede, som endnu ikke er KLBCH. Det kræves dog, at hunden som klubcertet gives til, har fået præmieringen exc. med CK.

Point.  Klubcertet udløser 5 point til konkurrencen om at blive årets udstillings schapendoes. De 5 point tilfalder ALTID vinderen af championklassen. Går klubcertet videre tildeles der 3 point til den hund, som modtager klubcertet. Står der mellem vinderen af klassen, og den hund, som modtager klubcertet hunde, som allerede har titlen KLBCH og derfor ikke kan modtage flere klubcerter, tildeles disse også 3 point.

Når en hund har vundet 3 kubcerter vinder den titlen Klubudstillingschampion (KLBCH)

Præcisering (foretaget d. 16. maj 2018):

Da man nu SKAL stille i den klasse hunden er tilmeldt i og det ikke længere er muligt at flytte klasse, gælder følgende pointgivning for klubcert.

Hvis der ikke uddeles klubcert i championklassen - i tilfælde af fuldcertede hunde eller mangel på CK - kan en champion, som stilles i  åben klasse, vinde klubcertet, såfremt denne bliver placeret i bedst i køn klassen.

Klubvinder (KLBV)

Den schapendoes, som bliver BIR på den store specialklubudstilling ved den årlige klubweekend, bliver samtidig Klubvinder og modtager et diplom.
Titlen kan af vinderen registreres i Dansk Kennel Klub : KLBV – efterfulgt af årstal.

Herudover kan der vindes diverse titler og konkurrencer på DKKs udstillinger - bla. Dansk Champion, International Champion, DKK Racevinder osv. Se DKKs regler her.